Gå ned i vekt før sommeren? Se opp for fallgruver!

Sommeren er allerede snart her! Vel, den er et par måneder unna, men den kommer snart 🙂

Og jeg hører allerede alle slags mulige spørsmål som «Hvordan gå enkelt ned noen få kilo uten å måtte ofre for mye  eller å plage seg selv på treningssenteret?»

Ja, det hadde vært fint om man kunne gå fort ned i vekt og uten å måtte gjøre noen særlig innsats. Men dessverre finnes det ikke noen slik metode ennå.

En slankekur som gir raskt resultater finnes, men til hvilken pris? Som jeg allerede har skrevet i tidligere artikler så vil det å gå raskt ned i vekt være til ingen nytte for 99% av de som mister noen kilo over kort tid gå opp igjen de samme kiloene like raskt (i de følgende 3 månedene etter vekttapet).

Vær skeptisk til metoder som lover raskt vekttap!

Alle metoder som reklamerer med imponerende vekttap eller mirakuløse piller som forbrenner fett er ikke annet enn metoder for å selge deg drømmer. De er ineffektive og kan til og med være farlige for noen.

Man tror gjerne at man mister litt fett i starten av disse mirakelkurene, men det er først og fremst muskelmasse som forsvinner… Som du sikkert forstår, vil en slik metode som fører til tap av muskelmasse være ineffektiv i det lange løp hvis målet er permanent vekttap. Ofte vil vektøkningen etter avsluttet kur komme raskere enn vekttapet skjedde.

Tro spesielt ikke på slankende kremer for å gå ned i vekt

På apotek, parfymerier og helsekostbutikker selges det på denne tiden av året mye kremer og massasjeprodukter som påstår at de kan hjelpe til med å gå ned en eller to størrelser. Ingen av disse produktene vil få deg til å miste en eneste kilo, dessverre.

Derimot, noen av disse produktene virker på huden (noe mindre appelsinhud, for eksempel). Men da må produktet brukes regelmessig og det er spesielt den masserende effekten som hjelper mot problemet heller enn produktet selv. Jeg har prøvd et titalls produkter selv og jeg kan bekrefte at det er ikke de dyreste kremene som er de mest effektive (ikke de billigste heller). Uansett, resultatet overgår ikke tiden og innsatsen brukt. Eller pengene.

Maigrir avant l´été

Gå ned i vekt før sommeren

Så hva kan du gjøre når det ikke gjenstår mer enn to måneder før du skal ha på deg sommerkjolen og bikinien? 

Her er fire realistiske og effektive løsninger for å slanke seg før sommeren:

1 – Slutt å lese artikler i ulike blad som villeder og feilinformerer deg om virkeligheten. Start med å bevege deg litt hver eneste dag. Eksempel følger under.

2 – Hvis du er nybegynner og du ikke liker å trene: Start med å gå 30 minutter etter hvert måltid hver eneste dag. Dette kan virke som lite, men det er mye mer enn hva de fleste får til. Du kommer til å merke en stor forskjell ikke bare for formen din, men også rundt lår og rumpe.

3 – Slutt med sukker, spesielt raffinert sukker. Hvitt sukker, brunt sukker, honning osv. (kaker og søtsaker også). Dette kan virke vanskelig i starten, men det er en ny vane som bare trenger litt tid på å etablere seg. Og si til deg selv at dette er din personlige utfordring for de neste to månedene bare.

4 – Lei en trener som vil lage et personlig program for deg som vil være tilpasset dine behov. Dette programmet vil følge din utvikling helt til det endelig vektmålet!

Hvis du har noen spørsmål, ikke nøl med å skrive de inn i kommentarfeltet! Og følg meg på Instagram og Facebook! Jeg gir enkle og lette råd som du kan iverksette for å gå effektivt ned i vekt uten stress!

Drikke for å gå ned i vekt? Rett eller galt?

«Hvis jeg drikker mye, vil jeg gå ned i vekt og raskere bli kvitt min overvekt?»

Dette er ett av spørsmålene jeg av og til får fra mine klienter som jeg hjelper med å gå ned i vekt.

Hva man drikker er like viktig som hva man spiser, og akkurat som mat kan drikke få deg til å legge på deg vekt raskt.

Alle vet at brus er fylt opp av sukker, men mange er kanskje ikke klar over at drikkevarer som aromatiserte energidrikker eller drikkevarer uten «sukker» er også skyld i vektoppgang hvis man drikker de uten moderasjon.

Men vil det å drikke vann virkelig føre til vektnedgang eller hjelpe oss under en slankekur?

Eller etter å ha spist et stort måltid, vil virkelig vann hjelpe oss med å raskere bli kvitt det overflødige?

Vann: den beste drikken i hele verden!

Selv om vann har mange fordeler og inneholder mineraler, har den ikke evnen til å bryte ned fett og hjelper derfor ikke direkte til med vektnedgang. Derimot har vann den egenskapen at den stopper sulten og kan hjelpe mot trangen til å kaste seg over mat når man følger en slankekur.

Vann hjelper også kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer og rense opp.

Videre hjelper vann mot overflødig væske i kroppen. Noen ganger holder kroppen igjen vann og da kan det bli for mye væske. Ved å drikke mer vann kan man bli kvitt noen centimeter rundt hofter, lår og rumpe. Men det er ikke fett eller muskler som forsvinner, bare væske. Fett forsvinner aldri med vann!

Hva slag vann bør man drikke da?

Alle typer mineralvann; kildevann, med kullsyre osv., men vær forsiktig, noen typer inneholder mye salt.

Når skal man drikke? Før eller under måltidet? Og hvor mye?

For å gå ned i vekt, er det ikke viktig når man drikker: det viktigste er å drikke nok i løpet av dagen. 1 til 2 liter cirka i forhold til din vekt og størrelse. Noen eksperter mener at det er best å drikke før måltidet for å ikke forstyrre fordøyelsen, andre som meg anbefaler å drikke under måltidet for å få magesekken til å tro at den fylles opp raskere. Slik unngår man å spise for mye under måltidet og mellom måltidene. Det beste er å gjøre slik som du selv føler er best for deg, og spesielt å sørge for å drikke regelmessig gjennom dagen.

Skriv inn din kommentar under og del om du synes å drikke vann kan hjelpe til med vekttap eller om du mener det ikke har noe å si.

Boire et mihncir

Gå ned i vekt mens man drikker

Hvorfor kan en dårlig fordøyelse få deg til å legge på deg?

Kan dårlig fordøyelse få deg til å legge på deg eller forhindre deg fra å gå ned i vekt?

Har du allerede konstatert, stående foran speilet, at magen din var litt mer oppblåst enn vanlig?

Plages du av og til av forstoppelse? Føler du deg, som svært mange kvinner, oppblåst? Hvis du går på vekta, ser du at du har lagt på deg noen kilo. Men hvorfor skjer dette? Er det dårlig fordøyelse som virkelig er grunnen til vektøkningen? Eller til og med forhindrer deg fra å gå ned i vekt?

Hvis du som meg, etter et måltid kjenner at magen er så oppblåst at du må åpne beltet, så har jeg 4 forslag til effektive løsninger!

Operasjon flat mage!

Omtrent så lenge som jeg kan huske har fordøyelsen min gitt meg mange problemer. Den minste anelse til stress, søvnmangel, dårlige matvaner, fikk jeg oppblåst mage og det ble vanskeligere og vanskeligere å gå på do. Jeg hadde til og med inntrykk av at jeg hadde gått opp i vekt for jeg følte meg tyngre. Jeg presiserer «jeg hadde», for i dag opplever jeg dette mye sjeldnere siden jeg kjenner bedre til nå hvilke matvarer jeg bør unngå og spesielt teknikker som hjelper mot ubehag.

Det er når maten kommer til den siste delen av fordøyelsen i tarmen at gasser oppstår og bakteriell fermentering. Men hos noen personer gir dette symptomer som luft, gass og smerter – symptomer som samtidig kan gi opptil 10 ekstra cm rundt midjen på bare noen timer. Grunnen er at fordøyelsen jobber saktere enn den burde, derfor en akkumulering av gass. Løsningen da er ikke å utsette seg for en slankekur men å spise annerledes!

Er forstoppelse grunn til vektøkning, til og med grunn til saktere vektnedgang?

Jeg skal prøve å forklare uten å bli for vitenskapelig. Forestill deg at du i de ti siste dagene ikke har kunnet gå på do regelmessig (noe som skjer ofte med meg). Du har da et problem med forstoppelse, og klærne dine strammer mer og mer rundt magen. I tillegg viser vekten din at du har lagt på deg 2, 3 kilo, kanskje til og med 4.

Denne vektøkningen skyldes ikke en akkumulering av fett, men en opphoping av elementer i tarmene våre som burde ha vært evakuert (avføringen). Det er altså giftstoffene fra dette avfallet som gir inflammasjon i kroppen og provoserer frem problemer som hovenhet. Vektøkningen på grunn av forstoppelsen er ikke reel, selv om vi har dette inntrykket.

Kroppen vår går ikke opp i vekt, men med en gang transisjonen gjennom tarmen blir gjenopprettet vil disse ekstrakiloene fullstendig forsvinne. Det stemmer altså at selv om magen virker mer oppblåst, så er det ikke fettet som er synderen men ganske enkelt en hovenhet som skyldes opphoping av avføring i tarmen.

For å avslutte, forstoppelse fører ikke strengt tatt til vektøkning. Forstoppelse er ikke sunt, og man må løse problemet snarlig; ikke bare for å få flat mage, men for helsen og for din velvære!

Her er mine fem løsninger for raskt å få en flat mage igjen, bli kvitt luft og disse ekstra «falske» kiloene:

DRIKKE VANN:

Drikk nok vann og hele dagen! For egen del, hendte det at jeg ikke drakk en dråpe i løpet av dagen for jeg følte meg ikke tørst. Så med en gang jeg begynte å drikke mer, løste problemene seg fort.

UNNGÅ Å SPISE BELGFRUKTER!

Når jeg spiser kikerter, røde bønner og andre belgfrukter dobler magen min i volum en halvtime etter måltidet. Men jeg elsker jo belgfrukter. Så jeg tillater meg selv å spise belgfrukter av og til, men i små volum.

SPISE FORNUFTIG:

Aldri spise så man er fullstendig stappmett og ikke får ned en bit til! La magesekken din fortsatt være «Litt sulten» når du går fra bordet.

GJENNOPPRETTE TARMENS BAKTERIEFLORA:

En probiotikakur (gode bakterier) kjemper effektivt mot gasser for disse gode bakteriene jobber aktivt med å unngå oppblomstring av de dårlige bakteriene som gir gass og forstoppelse. De regulerer transisjonen og sørger altså for en velfungerende bakterieflora.

RØR PÅ DEG:

Jeg slutter aldri å gjenta på denne bloggen at å trene så ofte som man kan er en svært effektiv måte for å kjempe mot vondter! Og kombinert med de ovennevnte rådene så vil alle de problemer fly av gårde!

Det finnes mange andre metoder som magemassasje, akupunktur etc, men jeg har bare nevnt de som har vært effektive for meg og som jeg bruker regelmessig.

Hvis du syntes at denne artikkelen var interessant, takk for at du deler og kommenterer.

Å drikke te er slankende

Te har som kjent mange positive helseeffekter. Men kan det også være slankende å drikke te?

Vi kjenner alle til at te er ikke bare te; det finnes hvit, grønn, oolong og sort te. Disse forskjellige tesortene kommer av at man bruker ulike deler av tebusken camellia sinensis, samt forskjellig behandling av råvaren (damping, tørking eller fermetering). Te er den mest foretrukne drikkevaren etter vann, og det er ikke så rart siden te har mange kvaliteter, ikke minst for helsen og vektkontroll.

For min egen del har jeg aldri vært spesielt glad i te, og jeg drakk det sjeldent. Men for å tvinge meg selv til å drikke mer vann (for jeg er nesten aldri tørst, en ekte kamel), prøver jeg å drikke to ganger per dag en detox te og en aromatisk te. Morgen og kveld.

De siste årene har jeg lagt merke til, og sikkert dere også, at man ser mye mer reklame i sosiale medier men også i blader at te har en slankende effekt og noen gang kan te til og med bidra til et vekttap på opptil 10 kg i følge visse merker. Men stemmer dette?

Jeg testet altså på meg selv uten å endre absolutt noenting på hva jeg spiser (som fra før av er ganske sunt), men drikke slankete i tre uker. Effekten har vært usynlig… dere kan se på mitt Instagram-bilde forresten. Ingen radikal endring men jeg la merke til en liten kroppslig forandring – jeg følte meg lettere men dette er bare et inntrykk. Det er sant at man spiser mindre med en halvliter kopp te innabords og at dette kan ha en effekt på vekten, men påstander om 5 eller 10 kg vekttap virker overdrevent.

Men hvis te ikke er slankende, hvorfor sier man da at te er en «hjelp i slankingen»?

Te er absolutt til hjelp hvis man tenker på at den er vanndrivende og virker positiv på renselsen av kroppen ved at den hjelper til med å få ut vann og gifter. Den hjelper også til med å takle sult, så man vil spise mindre og te tilfører null kalorier. Man kan altså drikke så mye te man vil og fullt ut «lovlig» i alle slankekurer.

Men te har også andre kvaliteter som er minst like viktige, som anti-rynke effekt. Svart te bekjemper frie radikaler som er ansvarlige for tidlig cellealdring fordi den inneholder antioksidanter (for eksempel flavonoider), fire ganger sterkere enn vitamin C.

Te kan også ha positive effekter mot kreft, hjerte- og karsykdommer, bra for tennene (men forsiktig, te kan også farge tennene hvis man drikke for mye), øke minnet og finnes i en nesten uendelig rekke av smaker og parfymer.

En virkelig glede å drikke både vinter og sommer, og uten sukker så klart!

Del og kommentér under!

Slanke seg ved hjelp av sin smartphone, er det mulig?

Gå ned i vekt takket være en applikasjon lastet ned på sin smartphone, er det virkelig mulig?

Før var den eneste måten for virkelig å gå ned i vekt og få lagt opp et slankeopplegg eller treningsprogram, å ta kontakt med en ernæringskonsulent og melde seg inn på et treningssenter.

I dag, derimot, kan man takket være ny teknologi slik som smartphone-applikasjoner oppnå ønskede resultater mye lettere (inkludert vekttap) til en svært konkurransedyktig pris. For, som dere vet, så er flesteparten av applikasjonene gratis – genialt!

For eksempel, med applikasjonen Runkeeper kan brukere få tilgang til gratis treningsprogrammer tilpasset deres nivå, motta en oppsummering av løpeturen, sammenligne, se hvor mange kalorier man har forbrent i tillegg til mange andre verktøy.

Denne type applikasjoner blir en smart og morsom investering hvor man kan følge egen vektutvikling, bli motivert til å trene og følge med på hva man spiser ved å registrere matinntaket. En god «slankeapplikasjon» er nyttig på forskjellig vis og hjelper en å spare både tid og penger.

For slanke-coacher som meg, gir slike applikasjoner mye nyttig informasjon som gir en bedre oversikt over kundene mines fremgang.

Derimot er det ikke lett å finne «den beste» slankeapplikasjonen. Hver enkelt app inneholder forskjellige funksjoner mer eller mindre nyttige og det kan være vanskelig å velge den som passer best.

Jeg ville selv teste disse applikasjonene for å se om det var mulig å gå ned i vekt kun ved hjelp av sin smartphone og for å bedre kunne hjelpe dere med deres vekt- og treningsmål.

Under er en liste over applikasjoner som jeg har brukt de siste tre ukene (jeg har kun prøvd gratisversjonene):

RUNKEEPER

Runkeeper tilbyr et slankeprogram ved hjelp av gange eller løping, tilpasset ditt nivå. Den gir en oversikt over treningsøkten og tillater lagring. Brukersnittet er behagelig og lett å bruke. Det jeg liker mest ved den er at man kan bruke sin egen musikk (fra enten Spotify eller iTunes) og at man får beskjed om hvor mange minutter som gjenstår av treningsturen. Man kan stille inn disse varslene til hvert 5., 10. eller 15. minutt, noe som er motiverende! I tillegg kan den koples opp mot andre applikasjoner slik som My Diet Coach eller MyFitnessPal.

Dom: God applikasjon hvis man ønsker å gå ned i vekt ved hjelp av jogging eller gange.

COURSEApplication qui vous donne un programme spécifique à votre niveau pour courir ou marcher pour perdre vos kilos et avec augmentation du rythme de la musique en fonction de votre programme. Vous pouvez choisir aussi un coach qui vous motive tout au long de votre parcours. Pour la voix française (une voix féminine) je dois avouer qu’elle ressemblait à la voix d’un robot, ce qui n’était pas du tout motivant.

L’application a l’air simple et agréable mais je n’ai pas réussi à connecter ma musique Spotify (uniquement iTunes)… J’ai donc très vite abandonné cette application.

Bilan : difficulté à connecter l’application à ma musique, difficulté à trouver la motivation avec la voix d’un robot et pas de connexion avec d’autres applications.

 

RECORD

Une application qui aide a voir en un clin d’oeil son sommeil, son activité physique et ses calories journalières.

Bilan : je ne l’ai pas vraiment utilisée car elle donne des précisions uniquement si on achète les appareils Wifi qui y sont rattachés tels que Fitbit, Polar et autres détecteurs d’activités et calculateurs de pas quotidiens.

 

MYDIETCOACH / MON COACH MINCEUR (version française)

C’est un coach virtuel qui nous motive au quotidien, avec des alertes quotidiennes à choisir et des engagements que l’on fait avec soi même comme ne plus manger de chocolat par exemple.
L’application Mon Coach Minceur est polyvalente et bien faite.

Elle prend le rôle d’un journal intime de régime tout en nous permettant de contrôler les calories.

Bilan : facile à utiliser, design très féminin, belles couleurs, amusante et on peut mettre des photos de soi à chaque étape ainsi que des photos qui nous motivent.

Il est aussi possible de voir l’évolution de sa courbe de poids, recevoir et changer ses alertes de motivations et il y a une touche SOS pour éviter les fringales.

L´application est très féminine et amusante avec un avatar qui nous correspond et des vêtements que l’on gagne au fur et a mesure que l’on maigrit ou que l’on pratique de bonnes habitudes.

 

MYFITNESSPAL

En un clic, elle vous donne le total calorique que vous avalez et utilise même le code barre ! Impressionnant pour ma part car je vis en Europe du Nord et elle reconnait toutes les marques !
Elle est  polyvalente avec non seulement votre objectif calorique quotidien à atteindre pour maigrir mais elle  donne la consistance  des aliments et ce qu’ils vous apportent en nutriments. Pour les personnes comme moi, soucieuses d’avoir un apport calorique en protéines quotidien, c’est génial.

Bilan : facile à utiliser, j’ai adoré instantanément mais  j’ai voulu essayer d’autres applications similaires. Or celles-ci ne valent pas du tout la qualité de MyFitnessPal. J’y suis donc revenue. Le plus : elle se connecte avec Runkeeper et enregistre donc les activités sportives directement.

 

RUNPOD NIKE + IPOD
J’ai essayé pour une très courte durée ces 2 applications auxquelles je ne trouvaient pas vraiment d’avantages par rapport aux autres déjà essayées. J’ai donc abandonné très rapidement.

 

Bilan global des tests pour les  applications pour maigrir.

Pour moi, cela a été amusant mais parfois énervant car je passais plus de temps à essayer de me connecter et ajuster l’application (Record) qu’à simplement l’utiliser et aller courir avec.
Je trouve que toutes les applications testées sont bonnes mais celle que j’ai préférée et que j´utilise encore aujourd’hui est Run Keeper, même si j’ai un doute sur les informations au niveau du GPS (pas mal d’erreurs de kilométrage). C’est de loin la plus simple, rapide et efficace si l’on souhaite maigrir avec la course ou la marche. La version payante n’offre pas grand chose de plus donc la gratuite est suffisante.

Les cinq caractéristiques principales d’une bonne application pour mincir vite et bien :

  1. Facile d’utilisation
  2. Qui se connecte rapidement à la musique
  3. Motivante
  4. Polyvalente : qui compte les calories, enregistre les activités
  5. Qui donne un aperçu général en un clin d’oeil de toutes les informations

Pour moi, cela a été une bonne expérience et je continue à utiliser Runkeeper et MyFitnessPal. Grâce à ces applications, pour la toute première fois, je me suis rendu compte que je mangeais parfois de grosses quantités de nourriture et surtout trop de desserts sucrés !

Je vais faire un autre article si le sujet vous intéresse alors mettez vos commentaires en dessous et dites-moi si vous utilisez une application pour vous aider à maigrir et perdre du poids.